Upon uudet upeat liedet täydentävät keittiön

1.2.2011

Upo tuo nyt markkinoille massiivisen liesimalliston, johon kuuluu 15 toinen toistaan näyttävämpää ja toiminnallisempaa liesimallia. Malliston lippulaiva on huippuluokan tyylikkyyttä ja ominaisuuksia yhdistävä induktioliesisarja. Monipuolinen liesimallisto on täysin suomalaista käsialaa: Upon upeat uutuudet on valmistettu Suomessa.

Upon uusi ja näyttävä, jokaiseen kotiin sopiva mallisto pitää sisällään viisi ominaisuuksiltaan ylivoimaista induktioliettä, neljä näppärää keraamiliesimallia, kaksi helppokäyttöistä turvaliettä sekä kolme perinteikästä valurautaista liesimallia. Liesimallistosta löytyy kaksi suomalaiseen kotiin sopivaa kokoa: 60 senttimetrin kokoista ja ainoastaan Suomessa valmistettavaa 50 senttimetriä leveää mallia.

Tyylikästä linjakkuutta

Upon liesien tyylikäs ajaton design sekä uudet käyttöä helpottavat toiminnot houkuttelevat uunin vaihtoon. Upon uudet induktioliedet ovat huippuluokkaa paitsi toimivilta ratkaisuiltaan kuin myös suoraviivaiselta tyyliltään. Näyttävien liesien pelkistetty ja matala etupaneeli soveltuu erinomaisesti skandinaavista minimalismia ja modernia linjaa suosivaan sisustukseen: lieden päällä on kevyellä hipaisulla toimiva kosketusnäyttö tasolle, ja ainoastaan uunin säätö tapahtuu etupaneelissa olevan kahden helppokäyttöisen ja kapean vääntimen avulla.

Yhtä rosteripintaista keraamiliettä lukuun ottamatta malliston koko linja on puhtaan valkoinen: liedet ovat saaneet ylleen kestävän Clean White -puuteriemaloinnin, joka takaa pinnan kauneuden myös ajan saatossa. Näyttävyyttä sisustukseen tuo myös ruuan kypsymisen tarkkailua helpottava uuniluukun laajennettu lasipinta sekä keittiön linjakkuutta korostava tasainen alasokkeli.

Turvallinen kumppani keittiössä

Upon liesiuutuudet ovat nyt entistä turvallisempia. Induktiomallien uusi turvakytkin ja -lukko estävät lieden tahattoman käytön: liesi ei pääse kuumenemaan perheen pienimpien villeissä leikeissä, kissan hypätessä tason päälle tai jos oma käsi hipaisee kosketusnäyttöä vahingossa. Liesi myös katkaisee virran automaattisesti uuden mekanismin ansiosta, jos sen päällä ei ole astiaa tai jos sen on ollut epätavallisen kauan päällä samalla teholla. Myös turvaliedestä löytyy turva-ajastin, jonka voi säätää sammuttaman lieden enintään 120 minuutin päähän.

Käytännöllistä tehokkuutta

Upon linjakkaista induktioliesiuutuuksista löytyy nyt myös useita muita ruuanlaittoa helpottavia ja näppäriä ominaisuuksia. Kiehautusautomatiikka sekä Booster-pikatoiminto nopeuttavat ruuan keittämistä: automatiikka kytkee lieden valitulle jatkokypsennysteholle automaattisesti kiehauttamisen jälkeen, ja Booster-toiminto taas nostaa keittoalueen maksimiteholle 10 minuutin ajaksi. Kaikista induktiomalleista löytyy lämpimänäpitotoiminto, joka estää ruuan jäähtymisenerittäin pienellä energiamäärällä: teho on alle normaalin 1-tason. Toiminnon ansiosta ruoka odottaa valmiina lapsien tullessa koulusta kotiin, suklaata sulatettaessa tai vaikkapa kastiketta haudutettaessa.

Upon kahden keraamisen mallin sekä kaikkien induktioliesien uuneissa on aito kiertoilmatoiminto, joka paistaa tasaisesti jopa kolme pellillistä kerrallaan kiertoilmavastuksen ja puhaltimen ansiosta. Toiminnon ansiosta myös pizzat ja piirakat paistuvat meheviksi, ja tehostettu pohjalämpö pitää huolen rapeasta pohjasta.

Puhtaus on puoli ruokaa

Upo on nostanut myös uunien puhtaanapidon uudelle tasolle. Lähes kaikista malleista löytyvä AquaClean -puhdistustoiminto irrottaa uuneissa olevan kevyen lian helposti ja ekologisesti ilman puhdistusaineita vain vettä hyväksi käyttäen: uuni säädetään 50 asteeseen, pannulle lisätään vettä ja voilà – lika on poissa. Säännöllisesti käytettynä toiminto myös ylläpitää uunin puhtautta.