Suosittu kiertoilmauuni säästää joulukokilta sekä aikaa että sähköä

1.12.2010

Näin varmistat joululeivonnaisten ja –ruokien onnistumisen

Yhä useammassa suomalaisessa keittiössä on jo kiertoilmauuni, joka on kotikokin ylivoimainen apulainen varsinkin leivonnan ja ruoanlaiton kiireisimpään aikaan, jouluna. Kiertoilmauuni lämmittää, paistaa, kypsentää ja kiehauttaa ja tarvittaessa sulattaa joululeivonnaiset ja ruoan tehokkaasti, mutta samalla energiaa säästäen. Jouluaikaan uunilla ja sen oikealla käytöllä on väliä!

Joulunajan herkkujen valmistuksessa kiertoilmauunin* monipuoliset ominaisuudet ovat ylittämättömiä, kunhan kotikokki vain muistaa ja osaa käyttää niitä. Kiertoilmauuni on hetkessä käyttövalmis, sillä se lämpenee oikeaan lämpötilaan nopeasti eikä sitä tarvitse esilämmittää. Energiankulutus on vähäistä, koska uunin lämmittäminen ja kuumentaminen kiertoilmalla säästää sähköä.

- Varsinkin jouluaikaan kotikokin kannattaa hyödyntää kiertoilmauunin kierto-ominaisuutta ja paistaa vaikkapa piparit tai muut leivonnaiset tai lämmittää joululaatikot tarjoiltavaksi kahdella tai kolmella pellillä samanaikaisesti. Näin säästyy aikaa ja vaivaa, ja leivonnaiset ja ruoat paistuvat ja kypsyvät tasaisen kauniiksi. Jotta ilma kiertäisi paremmin, leivonnaiset ja ruoat on hyvä asetella uuninpellille hiukan enemmän erillään toisistaan kuin tavallisessa uunissa, kertoo tuotepäällikkö Asta Hautala-Valkama UPO Kodinkoneista. – On hyvä muistaa myös, että kiertoilmatoimintoa käytettäessä lämpötila säädetään aina noin 20 – 30 astetta matalammaksi.

Esimerkiksi Suomessa valmistetussa Upon C 44 1 K keraamisessa liedessä on kiertoilmatoiminto, jonka ansiosta uuni paistaa tasaisesti jopa kolme pellillistä kerrallaan.Uunissa on myös pakasteiden sulatustoiminto, joka sulattaa nopeasti mutta säilyttää silti ruuan rakenteen. Uunin pelti liukuu kevyesti irrotettavilla lankakannattimilla. Myös käyttöturvallisuus on huippuluokkaa, sillä uunin luukun lasi on kolminkertainen ja turvakytkin estää levyjen ja uunin käytön.

Tammikuussa 2011 Bocuse d'Or MM -kisoihin Ranskassa Lyonissa osallistuva Suomen edustaja, keittiömestari Matti Jämsen suosittelee Upo kiertoilmauunin käyttöä. Bocuse d'Or on yksi maailman arvostetuimmista ruuanvalmistuskilpailuista.

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Asta Hautala-Valkama, tuotepäällikkö, UPO Kodinkoneet, puh. 09 5033 0761
etunimi.sukunimi@upo.fi
www.upo.fi

Painokelpoisia tuotekuvia Harkonsalo & Vesasta:
Tuula Brusila, puh. 020 741 6944
etunimi.sukunimi@harkonsalovesa.fi