Mankelointi kunniaan!

22.2.2009

Kotimaisella Upo-mankelilla liinavaatteista unelmasileät

Nykymankelit ovat näpsäkän kokoisia ja helppokäyttöisiä – ne päihittävät silitysraudan mennen tullen isoja tekstiilejä käsiteltäessä. Upon kotimainen automaattimankeli yllättää koollaan: 73 cm leveä ja 32 cm syvä mankeli mahtuu pienelle pöydälle ja säilytettäväksi kaappiin. Mankeloimalla liinavaatteista saa ylellisen sileitä nopeasti. Mankeloituun kankaaseen liittyy esteettisyyden lisäksi monia verrattomia etuja. Mankeloitu kangas hylkii likaa, tuottaa vähemmän tekstiilipölyä ja tuntuu miellyttävältä ihoa vasten.

Arjen laatua on helppo kohentaa tekemällä kotitöistä sujuvia. Lakanaruljanssi on monessa perheessä aikaavievä operaatio. Onnekkaimmat vievät lakanat pesulaan, sinnikkäimmät silittävät ne pesun jälkeen, ja osa tyytyy petaamaan sänkyyn ryppyiset vuodevaatteet. Mankelointi ei välttämättä käy mielessä, vaikka se mullistaisi liinavaatteiden hoitamisen kerralla.

Mankelointi hillitsee pölyämistä ja säästää kaappitilaa

Koska vuodevaatteita käsitellään päivittäin, ne ovat olennainen tekijä huoneilman pölynmuodostuksessa. Mankeloidusta lakanakankaasta irtoaa vain kymmenesosa siitä pölymäärästä, joka irtoaa mankeloimattomasta kankaasta. Materiaalista riippuen mankelointi vähentää tekstiilipölyä 10-60 –kertaisesti ja parantaa siten huoneilmaa.

Pestäessä kankaan kuidut nousevat pystyyn. Ellei kangasta mankeloida tai silitetä pesun jälkeen, kuituihin kertyy käytön ja säilytyksen aikana pölyä ja likaa, muun muassa iholta irtoavaa rasvaa. Mankeli litistää kuitujen päät niin, että epäpuhtauksille jää vähemmän tarttumapintaa. Mankeloimalla saa kankaan pinnan nopeasti sileäksi ja pysymään pidempään puhtaana. Sileät, mankeloidut tekstiilit on helppo viikata tai rullata tiiviiksi paketeiksi kaappiin, ja siten säästää kaappitilaa.

Mankeloinnin ABC

Mankelointi sujuu Upon automaattimankelilla silitykseen verrattuna vaivattomasti. Upo-mankeli säätää puristusvoiman automaattisesti mankeloitavan tekstiilin paksuuden mukaan. Mankeli on turvallinen käyttää. Se ei vaadi asentamista, vaan toimii kytkemällä pistotulpan pistorasiaan.

Mankeloitaviksi sopivat monenlaiset tekstiilit kuten liinavaatteet, pöytäliinat ja astiapyyhkeet. Moni mankeloi myös esimerkiksi t-paitoja. Mankeloitaviksi sopivat erinomaisesti puuvillasta ja pellavasta valmistetut tekstiilit. Paras lopputulos saadaan, kun tekstiilit mankeloidaan hieman kosteina. Mikään ei ole helpompaa kuin mankeloida kuivausrummussa silityskuiviksi kuivatut tekstiilit, jotka ovat sopivan kosteita mankeloitaviksi.

Ennen mankelointia lakanat ja pöytäliinat vedetään pituussuunnassa ja taitellaan kaksin- tai nelinkerroin. Pyyhkeet ja tyynyliinat oiotaan ja asetellaan limittäin. Tekstiilit syötetään mankeliin pituussuunnassa napakasti kiinni pitäen, kangasta ohjaten ja samalla mahdollisia ryppyjä tasoitellen. Lopputulokseksi saadaan kauniit tekstiilit vähällä vaivalla.

Tuotetiedot:
Upo-mankeli on valmistettu Suomessa. Lisävarusteena mankeliin saa tukevan, korillisen jalustan. Valkoisessa mankelissa on vahva rakenne ja kestävät kevytmetallitelat.
Mankelin mitat ovat 73 x 29 x 32 cm (leveys x korkeus x syvyys).

Suositushinta: 379 €

Upo-mankelin jälleenmyyjät löytyvät osoitteesta www.upo.fi

Lisätietoja tiedotusvälineille:
Taina Luukkainen, tuotepäällikkö puh. 09 5033 0740
Asta Hautala-Valkama, tuotepäällikkö puh. 09 5033 0761
etunimi.sukunimi@upo.fi

Painokelpoisia tuotekuvia Harkonsalo & Vesasta:
Tuula Brusila, puh. 020 741 6944
Liisa Hertz puh. 020 741 6947
etunimi.sukunimi@harkonsalovesa.fi