Induktioliesi vihdoin ihannemitoissa

29.5.2008

Upo tuo koteihin ainoana maailmassa induktiolieden 50 cm:n levyisenä. Uusi koko vastaa etenkin suomalaisten keittiöiden tarpeisiin, sillä tämä leveys on Suomessa yleisesti käytössä. Ainutlaatuisen Upo Induktiolieden induktiomenetelmä haastaa nopeudellaan ja turvallisuudellaan perinteiset liesiominaisuudet. Upo Induktioliesi Ci1050 valmistetaan Lahdessa Upon tehtaalla, jossa on valmistettu huippulaatuisia liesiä jo 50 vuoden ajan. Suomessa syntynyt Upo täyttää tänä vuonna 70 vuotta.

Upo Induktioliesi Ci1050 on käytössä tehokas ja tarkka. Keittotason tehonsäätö reagoi välittömästi muutoksiin, mikä nopeuttaa ruuanlaittoa ja helpottaa herkkien ruoka-aineiden kuumentamista. Induktiossa magneettikenttä kuumentaa ainoastaan keittoastian pohjaa, jolloin itse keittotaso välttyy kuumentumiselta. Tämä lämmönsiirtomenetelmä säästää aikaa ja lisää merkittävästi lieden turvallisuutta. Induktiolieden pinnat saa myös hohtamaan vaivattomammin, sillä tasolle roiskunut ruoka ei pala keittotasoon kiinni. Nopea induktioliesi pistää energiahukan kuriin; sen energiankulutus on parasta A-luokkaa.

Upo Induktioliesi tarjoaa kotikokille kaikki herkut

Upo Induktioliedessä on useita toimintoja, jotka tekevät ruuanlaitosta entistä mutkattomampaa. Liedessä on kätevä alkukiehautustoiminto, joka kuumentaa keittoastiaa aluksi suuremmalla teholla, minkä jälkeen teho palaa automaattisesti valitulle tasolle. Käytettäessä Upo Induktiolieden booster-toimintoa esimerkiksi litra vettä kiehuu kaksi kertaa nopeammassa ajassa kuin perinteisellä liedellä. Lieden elektroninen näyttö on helppokäyttöinen, ja jokaiselle keittoalueelle on ajastintoiminto, jota voi käyttää myös munakellona tai virtakatkaisimena. Turvakytkin estää lieden asetusten tahattoman muuttamisen. Upo Induktiolieden monitoimiuunista löytyvät muun muassa kiertoilmauuni ja -grilli sekä sulatus- ja kuivatustoiminnot. Uunin puhdistus on helppoa, sillä uunin saranoidut vastukset ovat puhdistuksen ajaksi laskettavissa alas.

Tärkeä turvallisuustekijä on lieden automatiikka, joka lopettaa kuumentamisen, kun keittoastian poistaa liedeltä. Induktioliedelle soveltuvat vain magnetisoituvasta materiaalista (kromiteräs, rauta, valurauta ja teräsemali) valmistetut keittoastiat. Induktiolieden merkittävä etu onkin paloriskin pieneneminen, sillä mikään ei-magnetoituva materiaali ei kuumennu liedellä. Upo Induktiolieden ääressä on mukavaa ja turvallista, koska sen ulkopintojen lämpötilat pysyvät alhaisina. Tyylikäs monitoimiliesi on pettämätön apulainen kaikessa ruuanlaitossa.