Vaahterasiirapilla höystetty lohi
Tämä Teriaki-tyylinen resepti on helppo toteuttaa kiireisenäkin arki-iltana. Vaahterasiirapin, soijakastikkeen ja inkiväärin yhdistelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan makuhermoja hyväilevä, ja UPO-uunin Gentle Bake -toiminnon ansiosta lohi paistuu mehukkaaksi ja pehmeäksi. Tarjoile riisin, salaatin tai kasvisten kera.
Ainesosat:
- 300 g lohifileitä
- 60 ml vaahterasiirappia
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 valkosipulin kynsi
Ohje:
- Lisää vaahterasiirappi, pilkottu valkosipuli, raastettu inkivääri ja soijakastike pieneen kulhoon.
- Sekoita.
- Aseta lohifileet uuninkestävään astiaan.
- Kaada vaahterasiirappi, pilkottu valkosipuli, raastettu inkivääri ja soijakastike fileiden päälle ja sudi tasaiseksi.
- Ripottele päälle suolaa.
- Paista GentleBake -toiminnolla 20 minuuttia 200 °C:ssa UPO-uunissa.