Pakastinkaapit | UPO-kodinkoneet

Tiesitkö, että valitsemalla oikean pakastimen voit säästää rahaa sähkölaskussasi, unohtaa huurteenpoiston ja ylläpitää helposti yleiskuvaa pakastimesi sisällöstä?

Olemme laatineet selkeän pakastinkaappioppaan, josta löydät vastaukset moniin mieltä askarruttaviin aiheisiin, kuten:

 • Sopivan pakastinkaapin valitseminen
 • Pakastinkaapin edut
 • Pakastinkaapit ja autotallit
 • Pakastimen huurteenesto

Sopivan pakastinkaapin valitseminen

Ennen pakastinkaapin ostoa on hyvä harkita muutamia seikkoja. Tärkeimmät niistä ovat tilavuus ja omat pakastintarpeesi. Jos haluat säilöä suuria lihamääriä, kuten puolikkaan porsasta tai nautaa, kannattaa suosiolla harkita arkkupakastinta pakastinkaapin sijaan. Muussa tapauksessa pakastinkaapissa on monia ainutlaatuisia etuja!

Pakastinkaapin edut

Saat monia etuja hankkimalla pakastinkaapin arkkupakastimen tai jääkaappipakastimen sijaan.

1. Pienempi sähkönkulutus

Pakastinkaappi on selvästi energiatehokkain ratkaisu verratuna jääkaappipakastimeen tai pakastinlokerolla varustettuun jääkaappiin. UPO:n kaikkien vapaasti seisovien pakastinkaappien energialuokitus on vähintään A+ energia-asteikolla A+++ – D. Energiavirasto suosittelee kuluttajia tavoittelemaan luokkia A++ tai A+++.

Jos valitset 250 L UPO-pakastinkaapin, jonka energialuokitus on A++ A+ sijaan, säästät keskimäärin 20 euroa sähkölaskustasi vuodessa.

2. Sisällön yleiskuva helpompi hahmottaa

Saat paremman yleiskuvan pakastimesi sisällöstä valitessasi pakastinkaapin arkkupakastimen sijaan. Pakastinkaapin laatikkojen ansiosta kaikki kaapin uumeniin laitetut tavarat on helppo nähdä. Erilliset lokerot tekevät myös pakastinkaapin täyttämisen eri ruokien mukaan helpommaksi: liha, vihannekset, leivonnaiset ja valmiit ruuat voivat tarpeen tullen kaikki saada oman lokeronsa.

3. Säästät tilaa

Pakastinkaappi vie vähemmän tilaa kuin arkkupakastin. Siksi pakastinkaapille on helpompi löytää sopiva paikka. 
Muista ottaa huomioon pakastimen vaatima tila sekä kotisi integrointimahdollisuudet pakastimen kokoa valitessasi.  

Integroitavat kaappipakastimet voi yhdistää helpommin muuhun keittiöön. Jos taas valitset vapaasti sijoitettavan pakastinkaapin, voit asentaa sen kylkeen yhteensopivan jääkaapin.  

Pakastinkaapin ja siihen yhteensopivan jääkaapin saa tiivisti rinnakkain kiinnityssarjan avulla, jonka voit tilata meiltä. Kätevää!

Millainen pakastin minun kannattaisi valita?

Ennen kuin päätät, että pakastinkaappi on sinulle se juuri oikea valinta, sinun on harkittava joitain seikkoja. 

Pakastimen on ennen kaikkea täytettävä sinun ja perheesi tarpeet. Valitessasi uuden pakastinkaappisi kokoa sinun kannattaa tarkistaa, kuinka monta litraa siihen mahtuu. Nyrkkisääntönä tilaa pitäisi olla 30-50 litraa/henkilö. UPO:n pakastinkaappien tilavuudet ovat 94 – 277 litraa. Löydät ne täältä.

Jos tarvitset usein enemmän tilaa vaikkapa suurelle määrälle marjoja tai hirven puolikkaalle, sinun varattava enemmän litroja henkilöä kohden. Arkkupakastimen valitseminen on myös toimiva vaihtoehto.

Pakastinkaapin sijainti

Sinun on varmasti päätettävä pakastinkaappisi tuleva sijainti jo ennen sen ostamista. 
Tässä kätevä muistilista seikoista, mitkä kannattaa pitää mielessä, suunnittelit sitten laittavasi uuden pakastinkaappisi keittiöön, kylmiöön tai autotalliin.  
 
 • Pakastinkaappi on sijoitettava kuivaan tilaan, jossa on hyvä tuuletus.
 • Laitteen ympärille on jätettävä tarpeeksi tilaa, jotta sen ovi avautuu kokonaan.
 • Pakastimeen on oltava helppo pääsy.
 • Jos pakastinkaappi sijoitetaan lieden läheisyyden, niiden välillä on oltava vähintään 3 cm rako.
 • Pakastinkaappi on sijoitettava vähintään 30 cm päähän öljyä tai kiinteää polttoainetta käyttävistä lämmityspannuista. Jos välimatka jää lyhyemmäksi, laitteiden väliin on asennettava eristepaneeli.
 • Tarkista, kestääkö pakastinkaappi pakkasessa seisomista. Tämä selviää tarvittaessa myyjältä.

Vaikka pakastinkaapit ovatkin hyvin eristettyjä, voit itse asiassa säästää jonkin verran sähkölaskussasi sijoittamalla sen viileään huoneeseen — vaikkapa kellariin, vajaan tai suljettuun autotalliin. Huomioi kuitenkin, etteivät kaikki pakastinkaapit toimi parhaalla tavalla alle +16°C:n lämpötilassa. Alhainen lämpötila saattaa aiheuttaa koneistossa olevan öljyn jähmettymisen, jolloin se ei enää viilennä optimaalisesti.

Pakastinkaappien ilmastoluokat

Selvitä, kuinka alhaisia lämpötiloja pakastinkaappisi kestää tarkistamalla pakastinkaapin ilmastoluokka. Ilmastoluokkien asteikko on 10-43°C. Useimpien Suomessa myytävien pakastinkaappien ilmastoluokka on joko SN, N, ST, T, eli ne kattavat 10-43°C:n lämpötila-alueen kokonaisuudessaan.

Yksittäiset ilmastoluokat kattavat seuraavat lämpötila-alueet:
 
 • SN – sub-normaali (+10°C – +32°C)
 • N – normaali (+16°C – +32°C)
 • ST – sub-trooppinen (+16°C – +38°C)
 • T – trooppinen (+16°C – +43°C)

Huoneen ilmankosteuden on lisäksi oltava alle 75 %.
 
Jos tarvitset neuvoja ja apua pakastinkaapin valinnassa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Löydät aukioloajat ja yhteystiedot täältä.

Pakastinkaappien tyypit

Jos etsit pakastinkaappia rikkoutuneen tilalle, lienee selvää, että sen tulisi mielellään sopia muuhun keittiöösi — ja olla siis integroitavissa. Jos sen sijaan olet esimerkiksi peruskorjaamassa keittiötäsi, on vapaasti sijoittavissa pakastinkaapeissa selvä etunsa: tilavuus. Kun pakastinkaappi integroidaan, se nimittäin menettää hiukan tilavuuttaan. Saat siten enemmän litroja käyttöösi, jos valitset vapaasti sijoitettavan pakastinkaapin integroidun sijaan.

Integroitavilla ja vapaasti sijoitettavilla pakastinkaapeilla on kuitenkin molemmilla etunsa. Alla näet niistä muutamia.

Vapaasti sijoitettavan pakastinkaapin edut:

 • Helppo asennus
 • Suurempi pakastuskapasiteetti
 • Helpommin siirrettävissä

Integroitavien kaappipakastimien edut:

 • Sovitettavissa keittiön muihin kalusteisiin
 • Enemmän valinnanvaraa muotoilun suhteen

Unohda huurteenpoisto: Nofrost

UPO:n pakastinkaapeissa hyödynnetään viimeisintä teknologiaa. Elintarvikkeet jäätyvät paremmin, minkä ansiosta ne myös säilyvät laadukkaina pidempään – menettämättä terveellisiä mineraaleja, vitamiineja ja hyvää makua. 
 
Parempi jäädytys minimoi myös huurteen (jäähileiden) muodostumisen elintarvikkeidesi pinnalle. Vähäinen huurteen määrä varmistaa ruoan laadun säilymisen ja pienentää sähkölaskuasi. Huurruttomat elintarvikkeet eivät myöskään jäädy kiinni toisiinsa. 

UPO-pakastinkaapin omistajana sinun ei tarvitse huolehtia huurteisesta pakastimesta, sillä niissä on automaattinen huurteenpoisto-ominaisuus. Kutsumme sitä nimellä NoFrost. Huurettomat elintarvikkeet säilyvät tuoreina ja maukkaina pidempään. Bon Appetit!
 
NoFrost-teknologian ansioista pakastinkaapin ilma kiertää koko ajan. Se estää pakastimen ilmassa mahdollisesti olevaa vesihöyryä jäätymästä ruokien tai itse pakastimen pinnoille.
 
Tuoteluettelostamme löydät kaikki NoFrost-pakastinkaappimme.

Näin käytät pakastinta

Pakastinkaapin käyttö on helppoa kuin heinänteko. Pakastimeen voi laittaa pullia, tuoreita elintarvikkeita tai vaikkapa päivällisen tähteet. Ruoat jäätyvät, ja ne otetaan aina halutessa ulos nautittavaksi. 

Mutta muutamia yksinkertaisia kikkoja noudattamalla saat pakastimestasi irti paljon muutakin.

FastFreeze

Pakastimien suosituslämpötila on -18 °C. Useimmista pakastimistamme löytyy kuitenkin FastFreezeksi kutsuttu pikajäädytystoiminto, joka laskee lämpötilan joksikin aikaa -24 °C:een. FastFreeze-toiminnon ansioista ruoka jäätyy nopeammin, mikä säilyttää ruoan tuoreena pidempään.
 
FastFreeze-toiminto sopii erityisesti suurien elintarvikemäärien, kuten isojen lihakappaleiden pakastamiseen. FastFreezen käyttäminen on helppoa. Se tulee vain näpsäyttää päälle 24 tuntia ennen pakastamista. Toiminto sulkeutuu automaattisesti 2 vuorokauden jälkeen.
Kun pakastat pienempiä määriä tuoreita elintarvikkeita, sinun tarvitsee vain laittaa ne kaappipakastimen laatikoihin.

Pussi vai rasia?

Pakastukseen on parempi käyttää pusseja kuin rasioita. Näin elintarvikkeiden ympärille ei jää ylimääräistä ilmaa, mikä lisää jäähileiden määrää. Parasta olisi vakuumipakata pakastettavat elintarvikkeet.

UPO:n pakastinkaapit

Pakastimissamme on yleisimmät ilmastoluokat, ja ne voidaan siksi sijoittaa jopa +16°C-asteisiin huoneisiin.
Voit selata pakastimiamme monipuolisesta tuoteluettelostamme. Siitä löydät myös niihin yhteensopivat jääkaapit, jos haluat rinnakkain sijoitettavien jääkaapin ja pakastekaapin yhdistelmän. Jokaisen tuotteen kohdalta löytyy vertailutyökalu, jonka avulla voit selvittää, täyttääkö kyseinen pakastinkaappi tarpeesi. Pääset tuoteluetteloon tästä

Autamme sinua valitsemaan pakastimen

Etkö ole varma, millainen pakastin sinulle sopisi parhaiten? Tai täyttääkö juuri silmäilemäsi pakastin tarpeesi? Ei huolta, me autamme sinua mielellämme – ota asiakaspalveluumme yhteyttä tästä http://www.upo.fi/asiakaspalvelu.

Löydä lähin UPO-jälleenmyyjäsi http://www.upo.fi/asiakaspalvelu/jalleenmyyjat.