Säiliöpakastin - pakastin, jossa on tilaa

Millainen säiliöpakastin minun kannattaisi valita?

Suosittelemme sinun ottamaan muutaman seikan huomioon ennen uuden säiliöpakastimen hankintaa. Oli kyseessä ensimmäinen säiliöpakastimesi tai rikkoutuneen korvaaminen, on tärkeää miettiä, mihin aioit käyttää pakastintasi. Pakastimessa tulee olla sopivasti tilaa säilömillesi elintarvikkeille. Toinen tärkeä seikka on pakastimesi sijainti, joka voi myös vaikuttaa pakastimen toimintavalmiuteen. 

Ohjeidemme avulla saat helposti selville, millainen pakastin sopii juuri sinulle.

Säiliöpakastimen edut

Säiliöpakastimessa on monia etuja verrattuna perinteiseen pakastinkaappiin.

1. Pienempi sähkönkulutus

Säiliöpakastin kuluttaa vähemmän energiaa kuin pakastinkaappi. Kaikkien UPO-säiliöpakastimien energialuokitus on vähintään A+ energia-asteikoilla A+++ - D. Ne ovat siis pakastimien ympäristöystävällisemmästä päästä. 

Jos valitset esimerkiksi 400 litran säiliöpakastimen, jonka energialuokitus on A+ pelkän A:n sijaan, voit säästää noin 85 KE/t sähköä vuodessa. Se vastaa noin 15 euroa sähkösopimuksestasi riippuen.

2. Lisää tilaa

Vaikka säiliöpakastimen koko litroissa mitattuna olisikin täysin sama kuin pakastekaapin, säiliöpakastin on huomattavasti tilavampi. Voit pakastaa sinne suuremmatkin ostokset tai luonnon antimet, kuten kesän marjat, sienet ja yrtit. Pakastettavat tuotteet kannattaa erotella toisistaan koreilla, mikä auttaa ylläpitämään yleiskuvaa pakastimen sisällöstä.

3. Säilytä harvemmin käytettyjä pakasteita

Voit maksimoida koko pakastimen tilavuuden nostamalla korit pois pakastinsäiliöstä. Näin saat tilaa harvemmin käytetyille pakasteille, kuten kokonaisille ruhoille tai niiden puolikkaille. Säiliöpakastin on myös siis loistava sijoitus esimerkiksi metsästäjälle.

Millainen säiliöpakastin minun kannattaisi valita?

Ennen säiliöpakastimen hankintaa suosittelemme sinun harkitsevan muutamaa asiaa.
Pakastimen tulee ennen kaikkea soveltua sinun ja perheesi tarpeisiin. Yksi niistä on riittävä tilavuus: nyrkkisääntönä tilaa tulisi olla 30-50 litraa / henkilö. UPO-säiliöpakastimien tilavuus on 100-200 litraa. Tutustu valikoimaan tästä:
tästä http://www.upo.fi/tuotteet/kylmasailytys/sailiopakastimet.
 
Jos pakastamistarpeesi eivät ole niin mittavat, sinun kannattaa mieluummin valita pieni säiliöpakastin, pakastinkaappi tai jääkaappi, jossa on pakastinlokero. Pakastinkaapissa on lisäksi se etu, pakastimen sisällön yleiskuvan hahmottaminen on helppoa. Täältä voit selata pakastinkaappejamme.

Säiliöpakastimesi sijainnin valinta

Sinun on otettava tiettyjä asioita huomioon tulevan säiliöpakastimen sijaintia valitessasi. Jos esimerkiksi autotallin, vajan tai keittiön olosuhteet eivät ole pakastimellesi ihanteelliset, sen toiminnot voivat kärsiä. Muista siis seuraavat kysymykset:

 • Onko huone kuiva ja tuuletettu?
 • Onko pakastimen yllä tarpeeksi tilaa, jotta saat avattua sen kannen?
 • Onko siellä helppo pääsy pistorasiaan säiliöpakastimen kytkemistä varten?
 • Jos sijoitat säiliöpakastimen lähelle öljy- tai puupoltinta, onko sen ja polttimen välissä vähintään 30 cm tilaa? Jos ei, laitteiden väliin on asennettava eristepaneeli.
 • Kestääkö malli viileyttä? Tarkista tämä tarvittaessa myyjältä.

Löydät lähimmän UPO-jälleenmyyjäsi täältä.

Voit säästää hiukan pakastimen sähkönkulutuksessa sijoittamalla sen viileään huoneeseen, kuten kellariin, vajaan tai suljettuun autotalliin, kunhan muistat ottaa huomioon edellä mainitut asiat. Kaikki säiliöpakastimet eivät kuitenkaan toimi parhaiten alle +16°C:n lämpötilassa, sillä alhaisen lämpötilan sietokyky riippuu niiden ilmastoluokituksesta. Jos pakastin sijoitetaan liian kylmään paikkaan, kondensaattorin öljy saattaa jähmettyä, mikä estää pakastinta toimimasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Säiliöpakastinten ilmastoluokat

Katso säiliöpakastimesi ilmastoluokitusmerkinnästä, kuinka kylmään tilaan voit sen sijoittaa. Ilmastoluokkien asteikko on 10-43°C. Useimpien Suomessa myytävien pakastimien ilmastoluokka on joko SN, N, ST, T, eli ne kattavat 10-43°C:n lämpötila-alueen kokonaisuudessaan. UPO:n säiliöpakastimet voidaan kuitenkin sijoittaa jopa -15°C-asteisiin tiloihin, kiitos UPO Freeze Protect -toiminnon, josta voit lukea lisää alta.
 
Yksittäiset ilmastoluokat kattavat seuraavat lämpötila-alueet:
 
SN – sub-normaali (+10°C – +32°C)
N – normaali (+16°C – +32°C)
ST – sub-trooppinen (+16°C – +38°C)
T – trooppinen (+16°C – +43°C)
 
Yllä mainittujen ilmastoluokkien huomiotta jättäminen saattaa vaikuttaa säiliöpakastimen energiankulutukseen, joka voi tulla tarpeettoman korkeaksi. Se saattaa lisäksi rasittaa moottoria tarpeettomasti, jolloin pakastin ei toimi parhaalla tavalla ja lopulta rikkoutuu.
 
Jos tarvitset neuvoja ja apua säiliöpakastimen ostoon, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Löydät aukioloajat ja yhteystiedot täältä:

UPO Freeze Protect

Me UPO:lla hyödynnämme uutta teknologiaa, jotta keittiökoneemme tekisivät kiireisestä arjesta mahdollisimman helppoa. Tavoitteenamme on, että saat suurimman mahdollisen hyödyn koneistamme pienimmällä mahdollisella vaivalla.

UPO-säiliöpakastimista löytyy Freeze Protect-toiminto, minkä ansioista ne soveltuvat ilmastomerkkiäkin kylmempään tilaan –  jopa -15°C:n lämpötilaan. Voit siis huoletta sijoittaa säiliöpakastiminen kylmempäänkin paikkaan, mikä säästää myös sähköä.

FastFreeze

Pakastimien suosituslämpötila on -18 °C. Useimmista pakastimistamme löytyy kuitenkin FastFreezeksi kutsuttu pikajäädytystoiminto, joka laskee lämpötilan joksikin aikaa -24 °C:een. FastFreeze-toiminnon ansioista ruoka jäätyy nopeammin, mikä säilyttää elintarvikkeiden mineraalit parhaiten.
 
FastFreeze-toiminto sopii erityisesti suurien elintarvikemäärien, kuten isojen lihakappaleiden pakastamiseen. FastFreezen käyttäminen on helppoa. Se tulee vain näpsäyttää päälle 24 tuntia ennen pakastamista. Toiminto sulkeutuu automaattisesti 2 vuorokauden jälkeen. Lisäksi useimmissa pakastimissamme on jäädyttämiseen tarkoitettu erityinen osasto.

UPO:n säiliöpakastimet

  UPO-säiliöpakastamia on saatavana 100, 200 , 325 ja 400 litran kooissa – FastFreeze-toiminnalla tai ilman. FastFreeze-toiminnalla varusteltuja säiliöpakastimia voi säilyttää huoneissa, joiden lämpötila on jopa alle -15°C.

  Löydät pakastinvalikoimamme tuoteluettelostamme. Jokaisen tuotteen kohdalta löytyy vertailutyökalu, jonka avulla voit selvittää, sopiiko kyseinen pakastin sinulle. Näet tuoteluettelon tästä.

  Kaipaatko apua pakastimen valinnassa?

   Etkö ole varma, millainen pakastin sinulle sopisi parhaiten? Tai täyttääkö juuri silmäilemäsi pakastin tarpeesi? Ei huolta, me autamme sinua mielellämme – ota asiakaspalveluumme yhteyttä tästä.

   Löydä lähin UPO-jälleenmyyjäsi.