Hellävaraiset, mutta tehokkaat vinkit hygieeniseen pyykinpesuun

Tehokas, hygieeninen pesu yhdistetään usein koviin kemikaaleihin tai kalliiseen kemialliseen pesuun. On kuitenkin aika unohtaa tämä myytti. Muutamalla yksinkertaisella keinolla voit nimittäin parantaa pyykinpesurutiiniasi, estää ihoärsytyksiä ja nauttia rakkaista vaatteistasi – ja varmistaa, että ei-toivotut bakteerit pysyvät poissa.

1. Valitse pesukone, jossa on ExtraHygiene-ohjelma

Avain miellyttävään pyykinpesuun on oikean pesukoneen valitseminen.

UPO-pesukoneissa on edistyneitä ominaisuuksia, jotka on erityisesti suunniteltu pesemään vaatteesi hellävaroen, mutta tehokkaasti. Yksi mainitsemisen arvoinen ominaisuus on ExtraHygiene-ohjelma, joka poistaa bakteerit syvällä höyrypuhdistuksella pesuohjelman lopussa. Riippumattomat Intertek-testit ovat osoittaneet, että se suojaa ihoa poistamalla 99,99 % vaatteiden bakteereista. Lisäksi tällä ohjelmalla puhdistetuissa vaatteissa on vähemmän ryppyjä, ne ovat pehmeämpiä ja tarvitsevat vähemmän silitystä. Voit huoletta unohtaa huuhteluaineen, joka saattaa myös ärsyttää herkkää ihoa.

2. Pese vaatteet mahdollisimman pian

Vältä likaisten vaatteiden jättämistä pyykkikoriin pitkäksi aikaa. Märät tai kosteat pyykit pyykkikorissa tarjoavat loistavan kasvupaikan bakteereille. Tämä aiheuttaa myös epämiellyttäviä hajuja, jotka saattavat häiritä kotisi viihtyvyyttä.

3. Annostele pesuaine oikein

Kun peset pyykkiä, noudata pesuaineen annosteluohjeita. Liiallisen pesuaineen käyttö on klassinen virhe, jonka monet meistä tekevät pyykkiä pestessään, mikä ei tee vaatteista puhtaampia – päinvastoin. Kun käytät liikaa pesuainetta, se ei välttämättä huuhtoudu kokonaan pois, mikä voi johtaa näkyviin pesuainejäämiin. Vaatteet voivat tuntua karheilta pesun jäljiltä, ja pesuainejäämät voivat saada myös bakteerit kukoistamaan.

Edistyneissä UPO-pesukoneissa on palautetoiminto, joka kertoo, onko rummussa havaittu vaahtoa pesun aikana – toisin sanoen, oletko käyttänyt liikaa pesuainetta. Älykästä, taloudellista ja ympäristöystävällistä!

4. Anna luontoäidin auttaa

Vaikka Suomen talvet saattavat olla kylmiä ja pitkähköjä, pakkaslämpötila tarjoaa täydelliset olosuhteet farkkujen, villatuotteiden, peittojen ja muiden herkkien tekstiilien raikastamiseen. Muista kuitenkin, että pölypunkkien poistamiseksi vaatteiden on oltava ulkona 6 tuntia -28 °C:ssa tai 24 tuntia -18 °C:ssa.

Vaihtoehtoisesti voi käyttää UPO:n edistynyttä Untuva- tai Villa-ohjelmaa tekstiilien hellävaraiseen pesuun. Muista käyttää herkille materiaaleille sopivaa pesuainetta. Jos olet altis allergioille, suosittelemme hajutonta vaihtoehtoa.

5. Puhdista pesukoneesi säännöllisesti

Kuten muutkin kodinkoneet, myös pesukone kaipaa säännöllistä puhdistusta. Tämä johtuu siitä, että likaa, hometta ja bakteereja voi kerääntyä koneen osiin, kuten sen kumitiivisteisiin.

UPO-pesukoneiden palautetoiminto kertoo, milloin on aika puhdistaa koneen rumpu – mutta älä huoli, sinun ei juuri tarvitse liata käsiäsi SterilTub-itsepuhdistumisohjelman ansiosta. SterilTub-ohjelma puhdistaa rummun suuremmalla määrällä vettä, korkeammissa lämpötiloissa ja rummun pyörimisnopeuksilla, millä varmistetaan aina puhdas sisäpuoli. Vaatteesi pysyvät raikkaina ja hyvän tuoksuisina – aivan kuten kuuluukin.

For viewing video content please confirm partner Youtube videos and accept marketing cookies.

Tuotteet