Klassinen Margherita-pizza

Laadukkaista ainesosista valmistettu, klassinen Margherita-pizza on kaikessa yksinkertaisuudessaan makuhermoja hyväilevä – etenkin, jos paistat sen 300-asteisessa UPO-uunissa.

Korkea lämpötila takaa, että pizzapohjasta tulee sopivan rapea, mutta ei kuiva tai halkeileva. Sen ansioista myös juusto sulaa kunnolla.

Pizzataikina – riittää kahteen pizzaan:

4 dl vettä
5 g hiivaa
4 rkl hapantaikinaa – ei pakollista, voidaan korvata samalla määrällä vettä
2 tl merisuolaa
n. 300 g spelttijauhoja + hieman ylimääräistä taikinan käsittelyyn (myös tavalliset vehnäjauhot käyvät)
n. 200 g durumjauhoja

Pizzakastike

400 g kypsiä tomaatteja (voit korvata myös laadukkailla säilyketomaateilla)
ripaus suolaa
ripaus pippuria
kourallinen basilikaa
ripaus oreganoa

Taikinan valmistus:

Sekoita vesi, hiiva, hapantaikina ja suola keskenään. Sekoita vähitellen joukkoon myös jauhot, kunnes taikina on notkeaa. Jätä taikina vetäytymään puoleksi tunniksi. Jaa taikina sitten kahtia ja kauli molemmat jauhoisella alustalla ohuiksi pizzapohjiksi (n. 32 cm halkaisijaltaan).

Täytteet:

Kauli taikina ja levitä sille pizzakastiketta. Ripottele pinnalle mozzarellaa. Paista 300-asteisen UPO-uunin pizza-ohjelmalla 15–20 minuuttia. Ripottele pinnalle tuoreita basilikanlehtiä.
 
Mausta tulee paras, kun käytät puhvelinmaidosta tehtyä mozzarellaa. Voit käyttää myös tavallista mozzarellaraastetta tai tuoretta mozzarellaa suolavedessä.
Jotta reunasta tulee rapea, älä levitä pizzakastiketta tai ripottele täytteitä 1,5 cm lähemmäksi reunaa.
 
Bon appétit!