Vaahterasiirapilla höystetty lohi

Tämä Teriaki-tyylinen resepti on helppo toteuttaa kiireisenäkin arki-iltana. Vaahterasiirapin, soijakastikkeen ja inkiväärin yhdistelmä on kaikessa yksinkertaisuudessaan makuhermoja hyväilevä, ja UPO-uunin Gentle Bake -toiminnon ansiosta lohi paistuu mehukkaaksi ja pehmeäksi. Tarjoile riisin, salaatin tai kasvisten kera.

Ainesosat:

  • 300 g lohifileitä
  • 60 ml vaahterasiirappia
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulin kynsi

Ohje:

  1. Lisää vaahterasiirappi, pilkottu valkosipuli, raastettu inkivääri ja soijakastike pieneen kulhoon.
  2. Sekoita.
  3. Aseta lohifileet uuninkestävään astiaan.
  4. Kaada vaahterasiirappi, pilkottu valkosipuli, raastettu inkivääri ja soijakastike fileiden päälle ja sudi tasaiseksi.
  5. Ripottele päälle suolaa.
  6. Paista GentleBake -toiminnolla 20 minuuttia 200 °C:ssa UPO-uunissa.