Quiche bataattikuorella

Suolaiset piirakat ovat suosittua tarjoiltavaa monessa suomalaisessa juhla- ja kahvipöydässä – eikä suotta. Piirakat ovat loistava keino sujauttaa perheen ruokavalioon lisää kasviksia. Lisäksi ne säilyvät hyvin jääkaapissa ja maistuvat vielä seuraavanakin päivänä.
Tämä quiche on oikea runsaudensarvi, joka ei bataattikuorensa ansiosta sisällä edes vehnää. Kokeile ja ihastu!

Ainesosat:

  • 2 bataattia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1 purjo
  • 1 kevätsipuli
  • 1 rkl voita
  • 50g pinaattia
  • 3 kananmunaa
  • 150ml ruokakermaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 60 g murusteltua vuohenjuustoa

Menetelmä:

  1. Viipaloi 2 bataattia ohuiksi siivuiksi.
  2. Lisää 1 rkl oliiviöljyä, 1 tl suolaa, 1/2 tl pippuria ja sekoita hyvin.
  3. Rasvaa 24 cm:n piirakkavuoka ja peitä se päällekkäisillä bataattiviipaleilla.
  4. Aseta uuniin ja paista 200 °C:ssa 20 minuuttia.
  5. Viipaloi 1 purjo ja 1 kevätsiiho ohuiksi suikaleiksi.
  6. Sulata 1 rkl voita suuressa paistinpannussa.
  7. Kuullota purjoa ja kevätsipulia 5 minuutin ajan.
  8. Lisää 50 g pinaattia ja kuullota vielä 2 minuuttia.
  9. Lisää 3 munaa erilliseen kulhoon.
  10. Kaada joukkoon 150 ml ruokakermaa, lisää 1/4 tl suolaa, 1 tl kuivattua basilikaa ja sekoita.
  11. Lisää paistettuja vihanneksia munaseokseen ja sekoita.
  12. Kaada hieman jäähdytettyyn bataattikuoreen ja levitä tasaisesti.
  13. Kuorruta quiche 60 g:lla murusteltua vuohenjuustoa.
  14. Paista 20 minuuttia 180 °C:ssa. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile.